• nl
 • en

Volg ons: |

Mijn doel is je te laten ervaren dat je lichaam beschikt over zelf herstellend vermogen, dat het mogelijk is weer ruimte in je lichaam te voelen als je je gestrest en/of verkrampt voelt.

Lees verder

Zen Shiatsu

Bewezen en gecertificeerde behandelwijze
Shiatsu is gebaseerd op een behandeltechniek die al duizenden jaren bestaat en al duizenden jaren zijn werking heeft bewezen.

Zen Shiatsu is een stijl binnen de shiatsu traditie gebaseerd op bevindingen van Shizuto Masunaga. Hij combineerde technieken uit de traditionele Japanse massage met de Traditionele Chinese Geneeswijze en westerse kennis over fysiologie en psychologie.

Zelf herstellend vermogen van het lichaam
Shiatsu ondersteunt het zelf herstellend vermogen dat in ieder mens aanwezig is. Het activeert het lichaamsbewustzijn, versterkt de basisconditie, ontspant en kalmeert.

Het werkt op het parasympatisch zenuwstelsel (autonome zenuwstelstel), dat dieper in ons is gelegen en verantwoordelijk is voor rust en ontspanning.

Verschil met “gewone” of sport massage
Er zijn vele soorten massage en over het algemeen werken deze technieken op de oppervlakte van het lichaam.

Er is een verschil met bijvoorbeeld sport massage welke vooral werkt op de oppervlakkige lagen. Bij sportmassage wordt gewerkt op een tafel waardoor de behandelaar werkt met kracht vanuit schouders en armen. Bij shiatsu lig je op een mat op de grond en werkt de behandelaar met zijn eigen lichaamsgewicht, welke druk veel zachter is en toch dieper doordringt. Behandeling van de meridianen heeft invloed op het hele lichaam en geest.

Meridianen4Verwantschap met acupunctuur (maar zonder naalden)
Shiatsu is een vorm van manuele therapie en is verwant met acupunctuur en acupressuur. Er wordt niet gewerkt met naalden en beperkt zich niet tot alleen de acupunten. Shiatsu werkt vooral met de hele merdianen die langs en over het hele lichaam lopen.

Mijn eigen ervaringen met acupunctuur zijn heel positief.   Acupunctuur kan dezelfde effecten bereiken als Shiatsu. Het aangename verschil met Shiatsu is dat de Shiatsu therapeut steeds aanwezig is en aanraakt wat op zichzelf al therapeutisch kan werken. Hoewel ik de acupunctuurbehandeling als effectief heb ervaren; ik verveel me gedurende het langere tijd stil liggen met naalden die binnen enkele minuten zijn gezet en heb soms moeite de tijd die nodig is om de naalden zijn werking te laten doen in geduld door te brengen.

Traditionele Chinese Geneeswijzen en Zen
De Traditionele Oosterse Geneeskunde beschouwt alles als een geheel. De mens maakt deel uit van dat geheel, beïnvloedt deze en is er ook van afhankelijk. Dit betekent dat er samenhang is tussen wie iemand is, zijn of haar leefomgeving, hoe hij/zij zich voelt en zijn of haar functioneren.

Zen refereert in dit verband aan het belang van houding en intentie (aandacht of aanwezigheid). Ze onderscheidt zich van andere stijlen van Shiatsu door de nadruk die wordt gelegd op de traditionele principes van de Oosterse geneeskunde, het meridiaan concept en de samenwerking tussen de twee handen.

Contact

Praktijk voor Zen Shiatsu
Karin Stroet

Rietschoot 117
1511 WE Oostzaan

075 – 684 66 25
06 – 516 494 11

info@karinstroet.nl

Ik ben aangesloten bij:

 

 • Shiatsu Vereniging Nederland, 
  registratienummer 201580 
 • Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ)
  licentienummer:
  171121R
 • Beroepsaansprakelijkheid – relatienummer 087481
 • Autoriteit persoonsgegevens – meldingsnummer m1612192